Hiteles helyről - hiteles információ

Az internet: áldás vagy átok ?   Rajtunk (is) múlik, hogyan használjuk.

A számítógép és az internet használata elképesztő módon változtatta meg életünket - mármint azokét, akik még a múlt századból származnak. A z-generáció tagjai  valószínűleg nem is értik, hogy most mire gondolok.

Magam viszont - jó esetben - az x-generációhoz tartozom, így élénken emlékszem az egyes információk megszerzésének nehézségeire. Ha szerencsém volt, megtaláltam otthon azt a könyvet/könyveket, amikből a keresett tartalomhoz hozzájutottam, nehezebb esetben maradt a könyvtár. Órákig tartott mindaz, ami ma a "legjobb barátom a gugli" jegyében 0,11 másodpercet vesz igénybe. És kapok 96528 találatot.

Egyre nagyobb igényünk, hogy az így kapott találatokat képesek legyünk osztályozni aszerint, hogy megbízható-e kapott információ.

Különösen fontos ez, ha az egészségünkről van szó.

Így találtam rá az itt elérhető oldalra, aminek létrehozói minőségtanúsítvánnyal látják el a szigorú kritériumok szerint minősített és tartalmi szempontból is rendszeresen ellenőrzött egészségügyi weblapokat. 

Célszerű ezeket tanulmányozni, ha valamit meg szeretnénk tudni egészségi állapotunkkal kapcsolatban. Ugyanakkor egy percre se feledjük, hogy az interneten kapott információ minden esetben csak tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti - legfeljebb csak kiegészíti  - az orvos által történő kikérdezést (anamnézis felvétel) és vizsgálatot.

Ezért továbbra is ajánlom az ősi módszert: "kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét"  - s ebben szívesen állok mindenki rendelkezésére!