Rendelési idő 


hétfő                   15-19
kedd                    7-11 *   **

szerda                 15-19

csütörtök            8-11

péntek                 7-11 *   ** 

                                           

  * 7-8: vérvétel (Szilvi)                                                                                 

 ** 8-11: orvosi rendelés

Rendelés nyáron 


Ha Önnek személyes találkozást, illetve vizsgálatot igénylő panasza van,  továbbra is csak  online/telefonos előjegyzés után, pontosan a megbeszélt időpontra lehet jönni, természetesen maszkban :). 

A telefonos konzultáció továbbra is ajánlott minden olyan esetben, ami csak megbeszélést, és nem személyes találkozást igényel.

Ha Önnek légúti hurutos tünetei, és/vagy láza van, ne jöjjön el a rendelőbe, telefonon hívjon!

Ha Önnek csak szokásos gyógyszerei kellenek, és nincs panasza, telefonon hívjon rendelési időben, a recepteket a felhőbe küldjük (Itt szeretném megjegyezni, hogy gondozott betegeinket egyéni megbeszélés alapján évente 1-2-3-4 alkalommal továbbra is várjuk!)

Ha Önnek az esedékes táppénzes lapra, igazolásra, beutalóra van szüksége, telefonáljon!

Nyári szabadságok


Mivel rendelésünkön az  időpontfoglalás, előjegyzéses rendszer megmarad, valamint a vérvétel szintén így működik rendelőnkben (egyelőre a Szaniban nem végeznek vérvételt háziorvosi beutalóval),  több rövidebb szabadságot tervezünk, az alábbiak szerint:

Szabadságon vagyunk 

Júliusban: 9-14-ig és 22-28-ig

augusztusban: 5-11 -ig, 24-25-én, 

(augusztus 20-21 munkaszünet) , és

aug.31-szept. 4 között.

Szabadságunk alatt Fekete dr. helyettesít, sürgős esetben hozzá lehet fordulni. Amikor dolgozunk, mi helyettesítjük Fekete doktort.

Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele

 ...most már TÉNYLEG csak érvényes jogviszonnyal lehet orvoshoz menni

2020. július 1-től lép életbe az a törvény, mely szerint ha valaki egészségügyi járuléktartozása meghaladja a 3 hónapot, a TAJ kártyája érvénytelenné válik, és egészségügyi ellátást (sürgősségi ellátás kivételével) csak térítés ellenében vehet igénybe.

Július 1-től a NAV fokozottan figyeli az egészségügyi járulékfizetésre kötelezetteket, így amennyiben megszűnik a jogosultságuk, az adóhatóság 8 napon belül értesíti Önöket erről, illetve a járulékfizetés módjairól.

Aki nem rendelkezik bejelentett munkahellyel, annak önállóan kell megfizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, melynek összege 2020-ban havi 7710 forint. A befizetést az adóhatóság felé kell rendezni.

A sürgősségi ellátás jogviszonytól függetlenül mindenkinél megtörténik, de utólag ezt is ki kell fizetni annak, akinek nincs érvényes jogviszonya.

A kék vagy barna jelzéssel jelölt taj-számok tulajdonosai NEM KAPNAK ingyenes ellátást

Részletesebben itt...

EKG rendelőnkben és a Tüdőgyógyintézetben


- Rendelőnkben továbbra is elvégezzük az (általam) szakmai szempont alapján sürgősnek minősített vizsgálatot, természetesen térítésmentesen.

- Továbbra  is van lehetőség arra. hogy  kényelmi szempontból 1500 Ft térítés ellenében, időpontfoglalás után rendelőnkben elkészítsük a nem sürgős EKG-t is.

A Tüdőgyógyintézetben júl. 6-tól meghatározott rendelési időben készítenek EKG-t, de csak korlátozott számban, így erre is be kell jelentkezni ( a lamboypraxis.hu  honlapon)

Vérvétel rendelőnkben és a Tüdőgyógyintézetben


- Hétfőn reggel 1/2 7-től 1/2 9-ig van a "Szaniban" a vérvétel, szigorúan csak előjegyzés alapján. Sajnos ott nem működtetnek előjegyzási rendszert, így a lamboypraxis.hu honlapon kell az előjegyzést elvégezni, online/telefonon.

Kedden és pénteken 7-3/4 8- ig Szilvi végez vérvételt rendelőnkben- a beutalót  hozni kell. A várakozás elkerülése, és ezzel a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében csak előzetes időpontfoglalás (online/telefonon) után, az időpontra pontosan érkezve, nem a rendelőben várakozva van mód vérvételre !

Légúti fertőzéses tünetekkel nem szabad jönni ! Csak maszkban ! 

Mit jelent a telemedicina? És mit nem jelent?

 A 21. században már joggal várjuk el akár a háziorvosi ellátástól is, hogy ne kelljen 1-1 beutalóért, receptért órákat sorban állva várakozni egy zsúfolt váróban. Magam részéről már a járvány előtt is igyekeztem ezen könnyíteni az online foglalási rendszerrel. Mostantól azonban kizárólag a foglalt időpontban lehet jönni, és  a távkonzultációt előnyben kell részesíteni. A telemedicina azonban nem pusztán annyit jelent, hogy telefonon leadom a rendelést, mint a Tescoban. A telemedicina a páciens részéről nagyobb odafigyelést és ezzel nagyobb felelősséget jelent a saját egészségi állapota, szükséges  és esedékes szűrő- vagy kontroll vizsgálatai figyelemmel követése és elvégzése  tekintetében. Gondozott (hipertonia, diabétesz) beteg esetében ebbe a vezetett gondozási (vérnyomás-és/vagy cukornapló) elküldése ugyanúgy beletartozik, mint bármilyen új tünet, panasz - soron kívüli -  jelzése. Csak abban az esetben profitálhat bárki abból, hogy nem megy el személyesen az orvoshoz, ha saját maga is tevékenyen működik közre a kezelésében, ami többet jelent, mint a gyógyszer beszedése, és a receptek telefonos utánrendelése. Természetesen aki igényli, vagy egészségi állapota ezt szükségessé teszi, azokat továbbra is várjuk 3 havonta a rendelésen. Évente egy megjelenés minden, rendszeresen gyógyszert szedő páciens számára szükséges.

Újraindult az egészségügy-

kicsit másképp, mint "előtte"

 -A háziorvosi ellátásra csak előzetes online/telefonos időpontfoglalás után, pontosan, védőfelszerelésben lehet érkezni. A távkonzultációt továbbra is előnyben kell részesíteni a személyes találkozással szemben, különösen adminisztratív ügyek intézésekor.

-A szakorvosi rendelések már fogadnak beteget, de szintén csak előzetes telefonegyeztetés után, védőfelszerelésben (maszk, kesztyű), a törökbálinti lehetőségek itt..

-Az ún. nagy kockázatú beavatkozások előtt (fogászat, fül-orr-gégészet, gyomor-vastagbél tükrözés, egynapos sebészeti ellátás, érfestések) csak a koronavírus fertőzésre gyanúsnak minősülő esetekben kell a negatív PCR lelet. A vizsgálatra beutalni a beteget az a szakorvos fogja, aki a vizsgálatot végzi.

 Recept kiváltás - hozzátartozónak

A veszélyhelyzet megszűnése után annak a lehetősége is megszűnik, hogy bárki gyógyszerét a TAJ szám bemondása után ki lehessen váltani. Hozzátartozó, barát, ismerős gyógyszerének kiváltása onnantól csak úgy lehet, ha vagy a felírási igazolást (recept), vagy kormányablaknál/ ügyfélkapun készített  meghatalmazást    viszünk.

https://e-egészségügy.gov.hu/meghatalmazasok-az-eeszt-ben

Mit tegyek, hogy ne legyek covid-os? És ha már  panaszom van ?

Ebben segít az alábbi lakossági tájékoztató illetve állapotfelmérő teszt

  A tájékoztató elolvasása után töltse ki 

az itt elérhető állapotfelmérő tesztet

Sürgős esetben, rendelési időn kívül hívja a mobil telefonomat: 0620 2113825

Covid szűrés rendelőnkben- térítés ellenében

-Szerológia: Az ujjbegy-vérből végzett, 10 perc alatt eredményt adó vizsgálat nem  a friss fertőzés kimutatására alkalmas,  tehát nem a tünetekkel rendelkező, hanem az egészséges betegeket várjuk. Azok számára ad információt, akik meg szeretnék tudni, hogy már átestek-e a koronavírus-fertőzésen. Ára: 8000 Ft  

-Antigén gyorsteszt: akinek bármely okból igazolnia szükséges, hogy jelenleg nem fertőz, annak javasolt elvégeztetnie. 15 perc alatt ad eredményt. A vizsgálat orr-garat váladék vételével történik, előtte 6 órával már nem szabad enni, inni, dohányozni, fogat mosni, szájat öblíteni. Orvosi lelet magyar vagy angol nyelven.  Ára: 17000 Ft

-Kombinált teszt: szerológia és antigén teszt együtt. Ára: 22000 FT

Csak előzetes telefonos időpont egyeztetés után ! 

 Koronavírus - gyakorlati tanácsok 1-es és 2-es típusú diabéteszeseknek

A koronavírus által okozott megbetegedés 65 évnél idősebbeknél, és a krónikus megbetegedésben szenvedő betegeknél súlyosabb lefolyású lehet.

Amennyiben Ön cukorbeteg, és gyanúja van arra, hogy a betegséget elkapta:

- hívjon fel a rendelőben, rendelési időben, hogy panaszai és tünetei alapján a szükséges teendőket megbeszélhessük

- olvassa el az itt található cikket, amiben hasznos teendőket talál különböző típusú cukorbetegek számára

 TELEMEDICINA- BŐRGYÓGYÁSZATI TÁVKONZULTÁCIÓ!!!

új, ingyenes, államilag finanszírozott szolgáltatás 

 Kell hozzá:

1. okostelefon

2. MedInnoScan app letöltése

3. bőrtünetekről készített fotók

4. panaszok leírása

5. személyes adatok, TAJ szám megadása

5. KÜLDÉS...

Sürgős esetben 1 munkanap alatt, egyéb esetekben 5 munkanapon belül a Bőrgyógyászati  Klinika orvosai a leletet elektronikusan küldik meg, sz.e. recept az EESZT rendszerben elérhető

Részletes információ itt...

Megjegyzés: nagggyon jó, és működik...(LB)

AZ OTTHONI KARANTÉNRÓL

 Az otthon maradás életet ment!

Nem azét, aki otthon marad (hiszen ő azért maradhat otthon, mert az állapota nem súlyos), hanem azokét, akiket így nem fertőz meg, és ezzel lassítható a betegség terjedése.

 Az intézkedésnek  csak akkor van járványügyi haszna, ha az otthoni elkülönítés szabályait az érintett (és családtagjai) komolyan veszik, és betartják.

Az egyéni felelősség vállalásán múlik a járvány terjedése!

Szabályairól bővebben itt...

Tájékoztató az új koronavírusról

- hiteles forrásból- hiteles információ

 www.koronavirus.gov.hu

- naprakész  hiteles információk 

- A  WHO nemzetközi kutatócsoportjának jelentése a kínai tapasztalatokról itt... 

 

Szakorvosok által kért vizsgálatok

A hatályos jogszabályi rendelkezések (9/2012.(II.28.)NEFMI rendelet 6.par.1.-2.bek.) szerint a szakorvos az általa előírt vizsgálatokra a háziorvostól beutalót nem kérhet. A szakorvos a szükséges vizsgálatokat vagy a beteg lakhelye szerinti rendelőben, vagy a saját intézetében végeztetheti el (a beteget beutalóval ellátva). Sajnos ezt a szakorvosok néha nem tudják, ezért, ha a szakorvos vizsgálatot javasol, kérni kell tőle beutalót is!

2020-tól kizárja a rendszer az egészségügy potyautasait!!!!2019 első 9 hónapjában közel 75 ezren próbáltak meg jogosulatlanul igénybe venni valamilyen társadalombiztosítási szolgáltatást.


 Szakrendelések a Tüdőgyógyintézetben


A koronavírus miatt ún. szűrési ponton kell áthaladni a szakrendelésekre érkezés előtt. Ez időigényes folyamat, így az időpontra érkező pácienseknek érdemes 15-20 perccel az időpont előtt érkezni!

  

Aktuális szakrendelések a "Szaniban" itt


Karinthy, aki a humorban nem ismert tréfát...

Betegek és bolondok című novelláskötetében már 1946-ban megírta, hogy 

miért nem megyek orvoshoz?

és hogy aztán mégis

miért megyek orvoshoz?

 Azóta ez semmit sem változott...😂🤣