Rendelési idő 

hétfő                   15-19  
kedd                    7-11                          
szerda                 15-19                                  
csütörtök            7-11 

péntek                 7-11    

(prevenciós rendelés K, Csü, Pé: 7-8, Sze: 18-19)

(légúti idősáv - tesztelés:  Hé: 18-19, K,Csü,Pé: 10-11)                                                                           

Rendelés decemberben


-    Nem vagyunk szabadságon.                         

- A telefonos konzultáció továbbra is lehetséges minden olyan esetben, ami csak megbeszélést, és nem személyes találkozást igényel. Egyszerre csak 1 emberrel tudok beszélni 1 telefonon, így ha nem vesszük fel, akkor  újra kell próbálkozni, rendelési időben 

- ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS  ÚJBÓL !!!

- Nátha, torokfájás, köhögés, láz esetén csak előzetes telefonos megbeszélés után lehet jönni !

-Hétvégén jelentkező, újkeletű panasz esetén hívja a mobil számomat, ne várjon hétfő délutánig!

- Email-es megkeresésekre nem tudok azonnal válaszolni, ezért táppénz kérést/panaszt kérem, hogy emailben ne írjon!

 Már elérhető az influenza oltás (is), továbbra is zajlik a 3.oltás


Az influenza elleni védőoltás javasolt elsősorban krónikus betegeknek és 60 év felettieknek, de van rá lehetőség, hogy a fiatalabbak is megkapják. Jelenleg a Fluart3 oltás érhető el ingyenesen, október 15-től. MINDENKINEK INGYENES!

- Dec. 6-14-ig ismét OLTÁSI  KAMPÁNYHÉT van, ami az jelenti, hogy ezen a héten az oltópontokra időpontfoglalás nélkül lehet menni az 1., 2., 3. Covid-oltást beadatni.  

A 3. oltásról szóló  útmutató (kinek-mit-mikor-hol) elérhető: itt

- dr. Szlávik János közérthető előadása megtekinthető: Érdemes beadatni a 3. oltást?

- Praxisunkból 1508-an vannak beoltva, 27-en regisztráltak, és valamiért nincsenek beoltva, 53-an a 60 felettiek közül nem akarnak oltakozni. 3.oltást rendelésünkön 624-en kaptak.

- Akik meggyógyultak a koronavírus fertőzésből: a Halmosi család története itt...

- Akik gyógyítanak: Orosházi Covid-napló 2021

Antigén gyorsteszt rendelésünkön


A tavalyi, 3. hullámban egy kedves mecénásunk biztosította az ingyenes gyorsteszteket, az idei, 4. hullámban már az NNK-tól kapjuk, és a háziorvosok kötelező feladatává vált a gyanús esetek tesztelése.

Minden náthás, torokfájós, köhögős v lázas megbetegedés Covid-gyanús, a tünetek alapján nem lehet elkülöníteni a közönséges megfázástól, csak teszteléssel. Amennyiben a teszt pozitiv, a szükséges kezelést azonnal meg lehet kezdeni.

Praxisunk légúti tünetes betegei előzetes telefonmegbeszélés után jöhetnek tesztelésre a parkolóba, gépkocsiból nem kiszállva. A vizsgáló védőfelszerelésben való beöltözése-kiöltözése időigényes, így rendelésenként csak 1x tudom megtenni. Emiatt a délelőtti rendeléseken 10 órakor, a délutániakon 18 órakor van a vizsgálat. Kérem, hogy pontosan érkezzen, előtte 2 órával már ne egyen-igyon!

És még mindig az oltás...


-kismamák:  Aki 12. hetét betöltött várandós, illetve szoptatós (1 éven belül szült) és még nem kapott, de szeretne oltást, kérem, hogy emailben jelentkezzen!
-akinek a családjában, közvetlen közelében kemoterápia alatt álló beteg van , jelentkezzen emailben, hogy mielőbb beolthassuk!
- Ha Ön  tud olyan idős,  vagy betegség miatt nehezen mozgó betegről, aki még nem kapott oltást, kérem, hogy értesítsen telefonon, az illetőt otthon beoltom.
-az oltásról szóló tájékozatók itt elérhetőek. A hozzájáruló nyilatkozatot célszerű otthon kinyomtatni és kitölteni, az oltásra elhozni. 
- a regisztráció sikerességét ellenőrizheti a vakcinareg.neak.gov.hu oldalon

Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele

 ...most már TÉNYLEG csak érvényes jogviszonnyal lehet orvoshoz menni

2020. július 1-től lépett életbe az a törvény, mely szerint ha valaki egészségügyi járuléktartozása meghaladja a 6 hónapot, a TAJ kártyája érvénytelenné válik, és egészségügyi ellátást (sürgősségi ellátás kivételével) csak térítés ellenében vehet igénybe. Aki nem rendelkezik bejelentett munkahellyel, annak önállóan kell megfizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, melynek összege 2020-ban havi 7710 forint. A befizetést az adóhatóság felé kell rendezni.

A sürgősségi ellátás jogviszonytól függetlenül mindenkinél megtörténik, de utólag ezt is ki kell fizetni annak, akinek nincs érvényes jogviszonya.

Covid elleni védőoltást azok is kaphatnak, akiknek nincs érvényes jogviszonyuk, de van TAJ számuk, az oltást utólag sem kell kifizetni!

A kék vagy barna jelzéssel jelölt TAJ-számok tulajdonosai NEM KAPNAK ingyenes ellátást

Részletesebben itt...

EKG, vérvétel rendelőnkben és a Tüdőgyógyintézetben


-  A Tüdőgyógyintézetben EKG:  Főépület, Kardiológiai szakrendelő, Hétfő 10-11, kedd és csütörtök 10-12. Időpont nem szükséges, érkezési sorban dolgoznak.

-Vérvétel a Tüdőgyógyintézetben, hétfőnként van. Nálunk a rendelőben a 3. oltások miatt egyelőre nem lesz előjegyzéses időpont, mozgásukban korlátozottnak, időseknek egyéni megbeszélés alapján veszünk vért a rendelőben.

Háziorvosi beutalóval a Szaniba csak hétfőn lehet menni, kivéve, ha SÜRGŐS  a vizsgálat, akkor bármely nap.

- Szakorvosi beutalóval bármely nap lehet menni.

 

 TELEMEDICINA- BŐRGYÓGYÁSZATI TÁVKONZULTÁCIÓ!!!

új, ingyenes, államilag finanszírozott szolgáltatás 

 Kell hozzá:

1. okostelefon

2. MedInnoScan app letöltése

3. bőrtünetekről készített fotók

4. panaszok leírása

5. személyes adatok, TAJ szám megadása

5. KÜLDÉS...

Sürgős esetben 1 munkanap alatt, egyéb esetekben 5 munkanapon belül a Bőrgyógyászati  Klinika orvosai a leletet elektronikusan küldik meg, sz.e. recept az EESZT rendszerben elérhető

Részletes információ itt..

Szakorvosok által kért vizsgálatok

A hatályos jogszabályi rendelkezések (9/2012.(II.28.)NEFMI rendelet 6.par.1.-2.bek.) szerint a szakorvos az általa előírt vizsgálatokra a háziorvostól beutalót nem kérhet. A szakorvos a szükséges vizsgálatokat vagy a beteg lakhelye szerinti rendelőben, vagy a saját intézetében végeztetheti el (a beteget beutalóval ellátva). Sajnos ezt a szakorvosok néha nem tudják, ezért, ha a szakorvos vizsgálatot javasol, kérni kell tőle beutalót is!

 Szakrendelések a Tüdőgyógyintézetben


- A gyakran változó körülmények miatt érdemes a Tüdőgyógyintézet honlapján tájékozódni az aktuálisan elérhető szakrendelésekről

- A Tüdőgyógyintézetben EKG: Főépület, Kardiológiai szakrendelő, Hétfő 10-11, kedd és csütörtök 10-12. Időpont nem szükséges, érkezési sorban dolgoznak.

- Ultrahang időpontkérés (okt.20-tól): Hé,sze, csü 13-15-ig  30/1087281 telefonszámon. Ez a szám csak a megadott időközben hívható.

Szakrendelések a "Szaniban" :

www.torokbalintkorhaz.hu honlapon


Karinthy, aki a humorban nem ismert tréfát...

Betegek és bolondok című novelláskötetében már 1946-ban megírta, hogy 

miért nem megyek orvoshoz?

és hogy aztán mégis

miért megyek orvoshoz?

 Azóta ez semmit sem változott...😂