Rendelési idő 


hétfő                   15-19
kedd                    7-11 *   

szerda                 15-19

csütörtök            7-11 *

péntek                 7-11 *   

                                           

  * 7-8: oltások                                                                            

Rendelés júniusban

Rég várt szabadságunk ideje alatt Fekete dr. helyettesít, saját rendelési időnkben, sürgős ügyben hozzá lehet fordulni.

Szabadságon vagyunk:                                    - június 28- július 2                                            -  július 12-16                                                         - július 26-30                                                   - augusztus 9-13                                             - augusztus 23-27 

között.

- A telefonos konzultáció továbbra is lehetséges minden olyan esetben, ami csak megbeszélést, és nem személyes találkozást igényel. Egyszerre csak egy emberrel tudok beszélni egy telefonon, így ha nem vesszük fel, akkor  újra kell próbálkozni, rendelési időben.

- Ha Önnek személyes találkozást, illetve vizsgálatot igénylő panasza van, továbbra is csak telefonos előjegyzés után lehet jönni.  

- Aki emailben fordul hozzánk, vegye figyelembe, hogy a szabadságunk ideje alatt nem olvasom az emaileket, így panaszt, táppénzt, sürgősebb beutalót ne írjon/kérjen  emailben!

 


A tömeges oltás véget ért

Praxisunkból  1421   kapott oltást, és 25 regisztrált nincs beoltva (06.21.) Más praxisokból oltottunk 126 főt. Azok, akik még várólistán vannak, különböző okból egyelőre nem kérik a vakcinát.

Az, hogy ki, milyen oltást kér/kap, az hasonlóan sok más egészségügyi szituációhoz, orvos és beteg közötti konszenzuson alapul. Az orvos a beteg állapotának ismerete, kikérdezése után az aktuálisan elérhető vakcinák közül ajánlja fel, ami az adott beteg számára adható.  A döntésben szeretnék segíteni az alábbi videóval, melyben professzorok közérthető nyelven  beszélgetnek a betegségről, a poszt-covid tünetekről, és az oltásokról. Az oltásokról szóló rész 0:29:25-nél kezdődik.A megtekintéshez FB kell, itt lehet megnézni

Angolul tudó olvasóknak ajánlom  ezt a BBC cikket

Kevésbé tudóknak ezt a képetakik a vérrögképződéstől félnek, ide kattintsanak.

Írtam én is egy kevésbé tudományos, mint inkább gyakorlati összefoglalót, amit itt lehet megnézni

...és egy kis bulvár itt  Ha már bulvár, szeretnék cáfolni egy álhírt: a médiában megjelent állításokkal szemben, a HÁZIORVOSOK NEM KAPNAK "FEJPÉNZT" A KÍNAI VAKCINÁVAL BEOLTOTTAK UTÁN (SEM)

Készenléti oltás, igazolás, második oltások, antitest vizsgálat...

Az újonnan regisztráltak néhány oltóponton tudnak időpontot foglalni, Sinopharm   és Pfizer vakcinára.  Nálunk a rendelőben Sinopharm érhető el.

Akinek külföldi utazáshoz angol nyelvű oltási igazolás kell, az  legyen szíves  letölteni,  és kitöltve az eredetivel együtt elhozni, hitelesítem. Ha ezt nem tudja megoldani, én is kiállítok kétnyelvű igazolást, de akkor időpontot kell kérni a rendelésre.
Az ismétlő oltások aszerint történnek, ahogy a vakcina megérkezik a rendelőbe. Akkor viszont záros határidőn belül kell oltani, meghatározott számú pácienst. Ez - értelemszerűen - csak azonos időben történhet, így a kapott időpont emiatt gyakran szoros és nem változtatható!

Kell-e oltani azt, aki volt covidos?  

Védőoltások családtervezéskor, várandósság alatt

Kovidők-  kardiológus, virológus, immunológus professzorok beszélgetése covidról, oltásokról

Mérni vagy nem mérni?                                  Prof. Dr. Jakab Ferenc virológus állásfoglalása az oltás utáni antitest vizsgálatról

Ingyenes antitest vizsgálat azoknak, akik mindkét oltást legalább két hete megkapták és korábban volt olyan antitest vizsgálatuk, ami nem mutatott ellenanyag-termelődést

És még mindig az oltás...


-kismamák:  Aki 12. hetét betöltött várandós, illetve szoptatós (1 éven belül szült) és még nem kapott, de szeretne oltást, kérem, hogy emailben jelentkezzen!
-akinek a családjában, közvetlen közelében kemoterápia alatt álló beteg van , jelentkezzen emailben, hogy mielőbb beolthassuk!
- Ha Ön  tud olyan idős,  vagy betegség miatt nehezen mozgó betegről, aki még nem kapott oltást, kérem, hogy értesítsen telefonon, az illetőt otthon beoltom.
-az oltásról szóló tájékozatók itt elérhetőek. A hozzájáruló nyilatkozatot célszerű otthon kinyomtatni és kitölteni, az oltásra elhozni. 
- a regisztráció sikerességét ellenőrizheti a vakcinareg.neak.gov.hu oldalon

- az oltópontra (Tüdőgyógyintézet) érkező betegek a megadott időközben érkezzenek, és ne előbb! A kitöltött nyilatkozatot ne felejtsék el magukkal vinni!

-Kérem, hogy amennyiben  a megbeszélt időpontra nem tud elmenni/eljönni, mielőbb értesítsen, hogy a kieső helyre új páciens kerülhessen !

-aki még nem regisztrált, de szeretne oltást kapni, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu-n

Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele

 ...most már TÉNYLEG csak érvényes jogviszonnyal lehet orvoshoz menni

2020. július 1-től lépett életbe az a törvény, mely szerint ha valaki egészségügyi járuléktartozása meghaladja a 6 hónapot, a TAJ kártyája érvénytelenné válik, és egészségügyi ellátást (sürgősségi ellátás kivételével) csak térítés ellenében vehet igénybe. Aki nem rendelkezik bejelentett munkahellyel, annak önállóan kell megfizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, melynek összege 2020-ban havi 7710 forint. A befizetést az adóhatóság felé kell rendezni.

A sürgősségi ellátás jogviszonytól függetlenül mindenkinél megtörténik, de utólag ezt is ki kell fizetni annak, akinek nincs érvényes jogviszonya.

Covid elleni védőoltást azok is kaphatnak, akiknek nincs érvényes jogviszonyuk, de van TAJ számuk, az oltást utólag sem kell kifizetni!

A kék vagy barna jelzéssel jelölt TAJ-számok tulajdonosai NEM KAPNAK ingyenes ellátást

Részletesebben itt...

EKG, vérvétel rendelőnkben és a Tüdőgyógyintézetben


-  A Tüdőgyógyintézetben az EKG várhatóan szeptember közepéig szünetel, így a szükséges EKG vizsgálatokat rendelőnkben elvégezzük, telefonos egyeztetés után  időpontra lehet jönni.

-Vérvétel a nyári hónapokban még csak a Tüdőgyógyintézetben, hétfőnként van. A nyári szabadságok lezajlása után lesz nálunk is, a rendelőben.

Vérvétel rendelőnkben és a Tüdőgyógyintézetben


- Hétfőn reggel 1/2 7-től 1/2 9-ig van a "Szaniban" a vérvétel, háziorvosi beutalóval szigorúan csak  hétfőn, érkezési sorban, sorszámot kell húzni, 13 háziorvosi beutalóval érkező beteget vállalnak egy nap.

- Szakorvosi beutalóval bármely nap lehet menni, szintén érkezési sorban, sorszám alapján.

-Háziorvosi beutalóval, amennyiben SÜRGŐS a vizsgálat, szintén bármely nap.

- Rendelőnkben a vérvétel a járvány miatt szünetel. Sajnálatos módon az utóbbi hetekben több olyan beteg is megjelent vérvételre, akinek légúti tünete volt, és utóbb Covid-fertőzése igazolódott.

 TELEMEDICINA- BŐRGYÓGYÁSZATI TÁVKONZULTÁCIÓ!!!

új, ingyenes, államilag finanszírozott szolgáltatás 

 Kell hozzá:

1. okostelefon

2. MedInnoScan app letöltése

3. bőrtünetekről készített fotók

4. panaszok leírása

5. személyes adatok, TAJ szám megadása

5. KÜLDÉS...

Sürgős esetben 1 munkanap alatt, egyéb esetekben 5 munkanapon belül a Bőrgyógyászati  Klinika orvosai a leletet elektronikusan küldik meg, sz.e. recept az EESZT rendszerben elérhető

Részletes információ itt...

Megjegyzés: nagggyon jó, és működik...(LB)

Szakorvosok által kért vizsgálatok

A hatályos jogszabályi rendelkezések (9/2012.(II.28.)NEFMI rendelet 6.par.1.-2.bek.) szerint a szakorvos az általa előírt vizsgálatokra a háziorvostól beutalót nem kérhet. A szakorvos a szükséges vizsgálatokat vagy a beteg lakhelye szerinti rendelőben, vagy a saját intézetében végeztetheti el (a beteget beutalóval ellátva). Sajnos ezt a szakorvosok néha nem tudják, ezért, ha a szakorvos vizsgálatot javasol, kérni kell tőle beutalót is!

 Szakrendelések a Tüdőgyógyintézetben


-Fül-Orr-Gégészet szünetel

-Szemészet szünetel

-Tüdőgondozó szakrendelés szünetel, sürgős esetben az Asztma Ambulancián kell jelentkezni

-EKG márc. 16-tól szünetel

  

Aktuális szakrendelések a "Szaniban" itt


Karinthy, aki a humorban nem ismert tréfát...

Betegek és bolondok című novelláskötetében már 1946-ban megírta, hogy 

miért nem megyek orvoshoz?

és hogy aztán mégis

miért megyek orvoshoz?

 Azóta ez semmit sem változott...😂🤣