A Törökbálinton is dolgozó  Gondoskodás 2000 Hospice Szolgálattal sok éve dolgozom együtt és igen jó munkakapcsolatot sikerült kialakítanunk. 

Az onkológiai diagnózis megszületése és az onkológiai kezelés megkezdése a beteg életvitelét és életmódját alapjaiban változtatja meg. Ilyenkor minden segítségre szükség van. A szolgálatnak onkológiai nővérek munkája mellett lehetősége van arra is, hogy szükség esetén a beteget lakásán onkológus orvos, pszichológus, gyógytornász is meglátogassa, így jobb eséllyel induljon meg a gyógyulás útján. Mindez OEP által finanszírozott szolgáltatás, így a beteg számára díjmentes. 

Végstádiumú beteg esetén, azoknak a családoknak, akik vállalják, hogy szerettüket otthonában kísérik a végső útra, a Hospice Szolgálattal egyetemben, magam is messzemenőkig segíteni szeretnék. Ilyen esetekben, akár naponta is szívesen meglátogatom a beteget (természetesen térítésmentesen), és mód van arra is, hogy a végstádiumú betegek számára szükséges gyógyszeres kezelést, infúziós folyadék pótlást a Hospice Szolgálat onkológus szaknővéreivel együtt otthon végezzük. 

Az a tapasztalatom, hogy a családok, ha kapnak segítséget, készséggel vállalják a beteg családtag ápolását.