...nem csak "egy pecsét", hanem egy hatósági igazolás arról, hogy az illetőt egészségi állapota alapján gépjárművezetésre alkalmasnak tartom.

Ehhez az illető életkorától, alapbetegségétől (ha van) függően különböző vizsgálatok végzésére lehet szükség. Ezért érdemes a jogsi lejárta előtt pár héttel jelentkezni, nehogy kifussunk az időből.

Aki nem beteg, és ezért nem jár rendszeresen orvoshoz, annál érdemes úgy tekinteni, hogy az 5-10 évenként szükséges hosszabbítás egyben alkalom arra, hogy az egészségi állapotát felmérjük, esetleg kezelendő betegséget kiszűrjünk. 

Azon fiatal és egészséges egyének számára, akik nem kívánnak élni a részletes labor vizsgálattal, és nem szeretnének plusz egy napot rászánni a labor és EKG vizsgálat elvégzésére, előzetes telefonos megbeszélés alapján, külön térítés ellenében mód van  arra, hogy a rendelőben elkészítsük az EKG-t és a szükséges vércukor és vizelet vizsgálatot.

A jogosítvány hosszabbításával egyidejűleg egyszeres térítési díj mellett kérhető a fegyvertartási engedély és a vízijármű vezetői engedély hosszabbítása is.